Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A három NE

2010.05.17
Ne, Ne, ne!

 

Kép Ott tartottunk, hogy kitűzted a célodat, és a legapróbb részletekig láttad és érezted milyen lesz, amikor a tiéd lesz, vagyis eggyé váltál vele. Láttad és érezted a megvalósítás és a megvalósulás lépéseit is, igazából görcsölnöd sem kellett rajta, csak figyelned a jeleket, a megérzéseket, a sugallatokat, a Belső Hangodat, Önmagadat. Ha mindez megvan – bármiről is legyen szó!: akár egy nadrágról, akár egy lakásról, akár egy munkahelyről, társról, és egyéb örömökről-, akkor semmi dolgod nincs már, csak továbbra is vidd a gondolatodat, hallgass a megérzésedre és eszedbe se jusson magadat lebeszélni, a szomszéd tanácsát kikérni, vagy ha már elárultad nekik: anyádra, párodra, barátnőre hallgatni. Azaz, még véletlenül se hagyd magad befolyásolni, se szóval, se tettel, se érzelemmel.

 Kép
1. Ne beszéld le magad! Avagy a lusta megszokás esete
Ha megtaláltad azt a célt, ami örömforrássá válhat és válik majd benned, akkor ne kezdd el lebeszélni magad. Az esetek 99,99%-ban ugyanis lustaságból, megszokásból tesszük ezt, amit én lusta megszokásnak nevezek. Ne kezdj el azon agyalni, hogy úgy sem lesz ott az a nadrág…, vagy hogy a te örökmozgód nem is az igazi…, vagy hogy az a munkahely nem is neked való…, vagy az új lakásod túl kicsi lesz…,ne kezdj azon agyalni, hogy neked még soha semmi nem sikerült. Nadrágos példánál maradva: te akartál fekete és nem szürke nadrágot, te határoztad meg, hogy mennyiért tudod megvenni, neked jutott eszedbe, hogy mikor és hol, és azt is tudtad, hogy jól fog állni neked, mert előre eggyé váltál vele, láttad magad benne. Tehát, ne kezdd el magad lebeszélni semmi ötletről, leendő örömödről!
 Kép

2. Ne hallgass a szomszédra! A lépcsőház

Ha már a lépcsőházban jársz, ne hallgasd meg a szomszéd néni előadását a rettenetes időjárásról, hiszen mindig történik valami kint bármilyen évszakot is írjunk. Esik a hó, zuhog az eső, hét ágra süt a nap, tikkasztó a hőség, jegesek az utak stb…Bármi is legyen kint, téged ne tántorítson el senki és semmi. Lehet, hogy a buszok késnek, s nincs még minden villamoson légkondi, de te indulj. Már csak azért is, mert a 98 éves Rozi nénit te nem láthattad hajnalban bevásárlás közben. Érdekes, őt nem érte semmi baj, de téged nagyon félt…

Kép  
3. Ne hallgass a párodra, anyádra, barátnődre! Nincs telefonkonferencia!
 Ha már leküzdötted magad a buszmegállóig, ne kezdd el hívogatni a barátnőidet, barátodat, anyádat! Te tudod, mit akarsz. Te tudod, milyen legyen, és jött a megérzés, menned kell. Tudnod kell, hogy ilyenkor az ember lánya, fia nem azért hívja fel az összes ismerősét, rokonát, mert hiányoznak neki, vagy mert nagyon szereti őket, hanem mert bizonytalan és megerősítést akar. Az egész életed erről szólt. Kívülről vártad a megerősítéseket még egy bugyi vásárlásánál is. Előre féltél, vajon tetszik-e majd anyádnak, a párodnak? Drágának találják-e, szexisnek vagy csak használhatónak? Stb.
 
A bizonytalanság okai:
 Kép
- Amikor más, mások mondják meg, mi a jó neked:
születés, gyermekkor, anya, szülők, nevelők, tanárok, iskolarendszer, társadalom, civilizáció
- vagyis, amikor mindenki más elmondja, magyarázza, mutatja, érezteti, mi a jó neked:
            felnőtt gyermekségek, ránk tapadt, berögzült szokások, viselkedésminták, szavak, kommunikáció, érzelmek
- vagyis, amikor nem magadra figyelsz, nem a saját elvárásaid a fontosak, hanem az, amit anyád, apád, a barátod, a főnököd szeretne tőled
            vagyis bármit is teszel, mondasz, érzel, azt viszonyítod, másoktól várod el, hogy kimondja, megerősítse: az jó vagy rossz neked – szerinte
- vagyis egy hülye megszokásból, mintából, mások által rád aggatott személyiségjegyekből állítod össze magad, állítottak össze mások, épp ezért félsz mindentől, amihez nem kapsz megerősítést.
- vagyis nincs saját felelősség vállalásod. Pedig a tiéd minden, amit kitaláltál, amit szeretnél, te döntötted el, hogy akarod, te hozod létre azzal, hogy gondolsz rá, beleérzed magad abba helyzetbe, dologba, tehát bárhogyan is sül el, a te felelősséged lesz majd a következmény is.
 
Folyt. köv.: A bizonytalanság okairól részletesen     
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.